ildsjel15FREDRIKSTAD BLAD

Kristoffer Tvete (19) fra Råde og Onsøy Rideklubb er Østfolds kandidat til prisen «Årets ildsjel» som deles ut under Idrettsgallaen i januar.
KRISTOFFER TVETE (19) ØSTFOLD-KANDIDAT TIL «ÅRETS ILDSJEL»I forbindelse med at Lillehammer arrangerer Ungdoms-OL i februar er det bestemt at prisen «Årets ildsjel 2016» som deles ut på Idrettsgallaen skal tildeles en frivillig under 26 år.

Fem Finalister
Østfold idrettskrets har valgt sin kandidat i 19 år gamle Kristoffer Tvete fra Råde og Onsøy Rideklubb.
Først neste uke blir det klart om han når finaleheatet til den gjeve prisen. Da skal juryen overraske de fem finalistene til Årets ildsjel blant de 19 fylkeskandidatene som kommer fra hele landet.

Veldig gøy
– Jeg er helt sjokkert samtidig som det er veldig gøy. Å være nominert er selvfølgelig en ære, som engasjerer meg videre til å jobbe med ungdom og ungdomsarbeid. Dette er noe jeg aldri kunne sett for meg. Det er veldig gøy. Jeg takker de som har nominert meg, dette er noe jeg aldri kommer til å glemme, sier Kristoffer Tvete.

Spennende rolle
Som fylkesvinner er Tvete uansett sikret en spennende rolle i Ungdoms-OL. Han blir fakkelbærer under åpningsseremonien til Ungdoms-OL på Lillehammer i februar. Sammen med 18 andre fylkesvinnere skal han overrekke ilden til H.K.H prinsesse Ingrid Alexandra i Lysgårdsbakkene, 12. februar.

– Vi vektla Kristoffers egenskaper som et positivt forbilde for de unge i egen klubb. Han motiverer andre til å inkludere og ta ansvar. Det står virkelig respekt av at han tross sin unge alder jobber frivillig både lokalt og nasjonalt gjennom klubb og forbund, sier organisasjonssjef i Østfold idrettskrets, Toril Johansen.

Gode verdier
Ifølge Johansen viser Tvete i en jentedominert idrett gode verdier og egenskaper, som ryttersporten vil dra nytte av i årene som kommer.

– Han er en fremtidens leder som inkluderer andre – og Idretts-Norge vil få mye glede av Kristoffer, sier organisasjonssjef i Østfold idrettskrets, Toril Johansen.
Tvete ble nominert av flere. Som fylkesvinner til prisen Årets ildsjel vil Tvete hylles under Fakkelturneen til Lillehammer 2016. Det skjer når OL-ilden kommer til Fredrikstad 3. februar.

Flotte kandidater
– Folk fra hele Norge har sendt inn fantastisk mange flotte kandidater til Årets ildsjel. Totalt har vi fått inn 400 nominasjoner. Det er gøy å lese om alle de engasjerte ildsjelene der ute. sier juryleder Kjetil André Aamodt.

Kristoffer TveteTvete har siden 2012 vært styremedlem og ungdomsrepresentant i Råde og Onsøy Rideklubb.
Han var med å starte klubbens ungdomsstyre og sitter som ungdomsrepresentant i Østfold rytterkrets.
Han har vært med på prosjektet «Ryttersport mot mobbing» i regi av Norges Rytterforbund og ble valgt inn i ungdomskomiteen i Norges Rytterforbund i 2015. I 2013 tok han sprangdommeraspirantkurs – og har nå rykket opp som Sprangdommer 1.

 

HESTESPORT

(13.11.2015) Kristoffer Tvete fra Råde og Onsøy Rideklubb setter ryttersporten på kartet – han vant i dag Ildsjelprisen i Østfold.
Tekst: Rebecca Ballestad-Mender

I går fikk Kristoffer Tvete, nestleder og webansvarlig i NRYFs ungdomskomite, ungdomsrepresentant i Råde og Onsøy Rideklubb og ungdomsrepresentant i rytterkretsen i Østfold, en overraskende telefon. – Gratulerer, lød det i den andre enden: – Du har vunnet Ildsjelprisen i Østfold Idrettskrets!

Ante ingenting
Beskjeden kom helt overraskende på Tvete. – Jeg visste jo godt om prisen og at den i år skulle gå til noen under 26 – jeg syntes det var fint at det i år skulle vies oppmerksomhet til de yngre som står på innen idretten. Men at det skulle bli meg, jeg hadde ikke engang anelse om at jeg var nominert, forteller Kristoffer.
Men det var han altså, av flere og av så mange og med så gode begrunnelser at han gikk helt til topps og tok prisen. – Jeg ble jo litt sjokket, men det var helt utrolig morsomt, sier Kristoffer, fremdeles med overraskelse i stemmen, et døgn etter telefonen. – Dette var selvsagt veldig, veldig hyggelig! Å være nominert – og også vinne – er en ære, og det sporer meg jo bare til å jobbe videre med ungdom og ungdomsarbeid. Jeg ble veldig overrasket, dette hadde jeg aldri forestilt meg. Jeg må si takk til de som har nominert meg, dette vil jeg aldri glemme!
Vinneren fortsetter, nå med latter i stemmen. – Han som ringte meg opp, fortalte meg også at lokalavisen, Fredrikstad Blad, ville snakke med meg. Så de visste det faktisk før meg!
En prat med avisen ble det – med et helsides oppslag som resultat i dagens avis. Kristoffer smiler igjen, svært fornøyd med at hestesporten får oppmerksomhet i media.

Glad på sportens vegne
Kristoffer er glad på egne vegne, men han er nemlig nesten enda litt mer glad for sportens skyld. Han sier med trykk: – Jeg er virkelig veldig glad for at ryttersporten på denne måten kommer frem, at det ikke bare er fotball, håndball og ski!
At Guri Ramtoft, leder i NRYFs Ungdomskomite, fikk en ildsjelpris av Telemark Idrettskrets, fryder Kristoffer ytterligere. – Ryttersporten settes på kartet!

Fakkelbærer under Ungdoms-OL
Så forteller han videre: – Nå blir det litt spennende fremover, i neste uke skal fem av landets 19 fylkesvinnere plukkes ut for å gå videre til «finalen», der prisen «Årets Ildsjel» deles ut under Idrettsgallaen 9. januar.
Uansett hvordan det går neste uke, har dagens tildeling spennende følger for Kristoffer. – Prisen gjør at jeg skal være fakkelbærer under Ungdoms-OL på Lillehammer i februar.
Kristoffer er litt beskjeden når han sier han skal være fakkelbærer under OL. Han skal nemlig, sammen med de andre 18 fylkesvinnerne overlevere OL-fakkelen til H.K.H prinsesse Ingrid Alexandra som skal tenne ilden i Lysgårdsbakkene 12. februar.

Tidlig bitt av basillen
19 år gamle Kristoffer har vær engasjert med organisasjonsarbeid innen ryttersporten siden 2012. – Det begynte med at jeg møtte opp på et årsmøte i rideklubben. Der ble jeg spurt om jeg ville være ungdomsrepresentant. Jeg sa ja uten å egentlig ane hva det innebar. Men det førte til at jeg gikk lederkurs, og så har ballen bare rullet videre, sier Kristoffer.
Interessen for hest fikk han tidlig. – Jeg begynte å ri som ganske liten. Jeg hadde noen søskenbarn med en morfar som drev med travhest, og jeg var mye med dem – og ble bitt av hestebasillen. Å også få være med på det å jobbe med klubben og å være i NRYFs Ungdomskomite, det er bare veldig morsomt, sier den glade vinneren.
I dag har Kristoffer hest på fôr. – Det passer fint, da er det litt mer rom for det arbeidet jeg gjør.
Det var hyggelig å komme i stallen i dag. – Ja, det var mange som gratulerte meg!

En fremtidens leder
Kristoffers egenskaper som et positivt forbilde for de unge i egen klubb var blant det som juryen vektla i sin avgjørelse. Kristoffer motiverer andre til å inkludere og ta ansvar. – Det står virkelig respekt av at han tross sin unge alder jobber frivillig både lokalt og nasjonalt gjennom klubb og forbund. Han viser gode verdier og egenskaper som ryttersporten vil dra nytte av i årene som kommer, og han er en fremtidens leder som inkluderer andre. Idretts-Norge vil få mye glede av Kristoffer, sier organisasjonssjef i Østfold Idrettskrets, Toril Johansen, til Fredrikstad Blad.
re to edit.